Από το 2000 που έχει ξεκινήσει η λειτουργία του θεάτρου μας, έχει φανεί πολλές φορές το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της "Ελεύθερης Έκφρασης" με αρκετούς τρόπους:

 

 

  • Διοργανώσαμε τις «Μέρες Αγάπης» όπου όλα τα έσοδα των εισιτηρίων πηγαίνουν στις Ειδικές Ομάδες του «Σ.Ε.Ο.» (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού). Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου παρουσιάσαμε στη Λυρική Σκηνή τιςπαραστάσεις «Καρναβάλι των ζώων» του Saint Saens  και «4 εποχές» του Βιβάλντι με τα εισιτήρια να πηγαίνουν αποκλειστικά στο «Σ.Ε.Ο.»
  • Κάναμε οργανωμένες παραστάσεις για την Α.Σ.Π.Ε. (Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος), με σκοπό την ενίσχυση της Συνομοσπονδίας. Από τις συγκεκριμένες παραστάσεις το 50% τον εσόδων πήγαν στο έργο για τη συνέχιση της Συνομοσπονδίας.
  • Δώσαμε παραστάσεις για το «Χαμόγελο του Παιδιού», για τη Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου «Be Strong - Μείνε δυνατός» και το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών (Σ.Ε.Ο).
  • Εδώ και χρόνια δίνονται αφιλοκερδώς παραστάσεις εντός ή εκτός του θεάτρου για ειδικά σχολεία.
  • Έχουμε δημιουργήσει τις "Ταμένες Τρίτες", βραδιές γενικού, καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος που δίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
  • Από το 2006 έως το 2010 έχουν δοθεί δωρεάν παραστάσεις κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κυρίως για δημόσια σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών (Ζεφύρι, Καματερό, Αχαρνές) και διαπολιτισμικά. Τις παραστάσεις συμπληρώνουν δωρεάν εκπαιδευτικά έντυπα που δίνονται στα παιδιά για πριν και μετά την εμπειρία της παράστασης στην οποία άλλωστε συμμετέχουν ενεργά πάνω στη σκηνή. Τις παραστάσεις έχουν δει δωρεάν πάνω από 14.000 μαθητές.
  • Ακόμα, δίνονται συχνά παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε όλα τα έργα που ανεβάζουμε κάνοντας πράξη το ότι το Θέατρο πρέπει να γίνεται προσιτό και στους μη δυνάμενους.
  • Σε όλες μας τις παραστάσεις έχουμε ειδικό εισιτήριο για ανέργους.
  • Από τον Νοέμβριο του 2011 και για όλη τη θεατρική σεζόν 2011-2012 δίνουμε δωρεάν εισιτήρια στη "ΦΩΛΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ" που έχει δημιουργηθεί από την ομάδα εθελοντών "Παιδί και Οικογένεια", ομάδα που υποστηρίζει ηλικιωμένουςκαι άπορους συνανθρώπους μας, θέλοντας να βοηθήσουμε κι εμείς απ' το δικό μας μετερίζι. Ακόμα, προσφέρουμε μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις μας στη UNICEF για τα παιδιά των αναπτυσσόμενων χωρών. 

 

 

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Δέντρο», του Γιώργου Μανιώτη

 

ΜΟΝΟ ΓΙΑ 8 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στο Θέατρο «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» 
(Δευτέρα και Τρίτη 6-7, 13-14, 20-21, 27-28 Μαρτίου, στις 20:30)
Ο Χριστόφορος, νεόπτωχος και νεοάστεγος, προσπαθεί να στολίσει το «Δέντρο» της ζωής του, με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων, 
στη γωνιά ενός δρόμου. Σύμμαχοί του, τα στολίδια που βρίσκει σε σακούλες σκουπιδιών. Μνήμες και αγαπημένες στιγμές γίνονται εφόδια, μαζί με κάποια άλλα αντικείμενα -διαφορετικά από τα συνηθισμένα- για να στολίσει με αυτά το πανύψηλο δέντρο που ορθώνεται μπροστά του.
Περισσότερα

24/12/2016

Παραμονή Χριστουγέννων με το αριστούργημα «Το αστέρι της ερήμου: Νεφέλη και Ναλιμάρ»!25/12/16 Χριστούγεννα με γιορτή στο Αίθριο!

 

«Όλοι οι δρόμοι, βασιλιά, θάρρος ζητούν και τόλμη… κι εκείνοι των πολέμων κι εκείνος της καρδιάς…»

 

Το παιδικό μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ» έρχεται στην «Ελεύθερη Έκφραση» την Παραμονή των Χριστουγέννων (Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016), στις 12:00, σε μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Περισσότερα

25/12/16 Χριστούγεννα με γιορτή στο Αίθριο!

 

Την ημέρα των Χριστουγέννων (Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016), ακριβώς μετά την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με κεράσματα, τραγούδι και χορό στο Αίθριο του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση». Ο όμορφος χώρος μας, γίνεται μια αγκαλιά και υποδέχεται τους φίλους του θεάτρου, με κιθάρα και φωνές!

Περισσότερα