Ο Αττικούλης, η Αχδενπροσεξούλα και ο μαγικός καθρέφτης

της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη

 

 

Από το 2006  με τη στήριξη της Αττικής Οδού και των Αττικών Διαδρομών ασχολούμαστε με την κυκλοφοριακή αγωγή. Ηδη πάνω από 35.000 παιδιά έχουν πρωταγωνιστήσει στις περιπέτειες του «Αττικούλη και της Αχδενπροσεξούλας» και έχουν φωνάξει το μήνυμα «ΣΤΟΠ στα τροχαία ατυχήματα». Ο Αττικούλης η Αχδενπροσεξούλα και ο μαγικός καθρέφτης της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη είναι το νέο μας διαδραστικό παραμύθι με τη συμμετοχή παιδιών από 3 έως 12 ετών αλλά και γονιών που ζουν μαζί τους (και μαζί μας) αυτή την εμπειρία. 

Τα παιδιά χορεύουν, τραγουδούν, λένε απόψεις, ξεφωνίζουν με τα απρόβλεπτα που τα ίδια δημιουργούν μέσα στην παράσταση με αποτέλεσμα  να γίνονται προσεκτικά στα μυστήρια των δρόμων αλλά και να μεταμορφώνονται στην συνείδηση των γονιών τους! 

Και όλα αυτά, γιατί η «Σύγχρονη Παιδική Σκηνή» του θεάτρου μας, θέλει τα παιδιά πρωταγωνιστές και όχι θεατές.


Πάμε να «ακούσουμε» και μερικές γνώμες;


«Πολλά συγχαρητήρια μας κάνατε μικρούς και μεγάλους να πάμε πραγματικά σε άλλη… διάσταση!». Σας ευχαριστούμε πολύ !! Πάντα τέτοια. Μας δώσατε ένα «καλό μάθημα».

112ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών


«Αγαπητό θέατρο πέρασα καταπληκτικά»

Δημήτρης Χ. 

Μαθητής 20ου Δημοτικού Σχολείου


«Συγχαρητήρια για την παράσταση και τους συντελεστές. Ήταν καταπληκτική παράσταση. Η σκηνοθετική ιδιαιτερότητα της κ. Ιγγλέση μοναδική. Με τη διαδραστικότητα τα παιδιά χάρηκαν ιδιαίτερα και ένιωσαν τα μηνύματα της παράστασης. Ευχαριστούμε πολύ.» 


Δημοτικό Σχολείο Φιλοθέης


«Κάθε χρόνο θα είμαστε δίπλα σας. Υπέροχη παράσταση!!!! Τα παιδιά διασκέδασαν, χόρεψαν και έμαθαν πολλά για την κυκλοφοριακή αγωγή, μπράβο στους ηθοποιούς και τους συνεργάτες. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία στην Αττική Οδό.»

1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου


«Τα παιδιά διασκεδάζοντας έμαθαν τόσα για την κυκλοφοριακή αγωγή. Εξαιρετικό. Το χαρήκαμε από καρδιάς! Μπράβο»

170ο Δημοτικό Σχολείο


«Αυτή η παράσταση μου άρεσε πάρα πολύ και εύχομαι να την ξαναδώ αυτήν την παράσταση»

Μαθήτρια 22ου Δημοτικού Σχολείου 


«Εξαιρετικός ο τρόπος προσέγγισης ενός τόσο σημαντικού θέματος της ασφάλειας στους δρόμους και ωραίος τρόπος να περάσεις μηνύματα που θα μείνουν στα παιδιά!»

Σ. 


«Εμένα και η αδερφή μου μου άρεσε πως συμμετείχαν όλα τα παιδιά, ελπίζουμε να ξανα έρθουμε»

Χριστίνα και Φωτεινή

 

 

 

Και να το παραμύθι μας με (πολύ πολύ) λίγα λόγια!


Καλώς ήλθατε στο Ομορφοχώρι! Στο χωριό του ονείρου και του παρελθόντος, που ζει χωμένο μέσα στα χρώματα και τα αρώματα της ευγένειας και της αγάπης. Εκεί βρίσκεται ο βασιλιάς Σοφός με τα παιδιά του, τα βασιλόπαιδα, τον Χρυσόλαλο και τη Ζαχαρένια. Κοντά τους είναι και η πολύ καλή αλλά αρκετά αφηρημένη μάγισσα του παλατιού, η Κορνηλία. 

Τι; Δεν ξέρετε την Κορνηλία; Τη μάγισσα που με ένα λάθος ξόρκι, πριν από χρόνια άλλαξε τα ονόματα των παιδιών σε… Αττικούλη και Αχδενπροσεξούλα (!), ενώ παράλληλα τα έστειλε στο μέλλον, στη μέση της Αττικής Οδού; Ευτυχώς δηλαδή που τα βοήθησε ο Καλλίδρομος, ένας πολύ καλός υπάλληλος που έγινε φίλος τους και τα βοήθησε να γυρίσουν στο Ομορφοχώρι! 

Στην ολοκαίνουρια περιπέτεια των παιδιών, ο Καλλίδρομος χάνει τα λογικά του και χρειάζεται άμεσα τη βοήθειά τους. Θα τον βοηθήσουν; Η μάγισσα Κορνηλία θα χρησιμοποιήσει όλες τις μαγικές της σκούπες και τα ροφήματα με μπλε γλιστρίδες  ή θα τους μπερδέψει περισσότερο; Και από που ξεφύτρωσαν στο παραμύθι μας άλλες δύο μάγισσες, ένα μάτσο Γίγαντες, άλλες τόσες Νύμφες και μπόλικοι Υπαλληλοβοηθοί;

Ουφ! Παιδιά τι λέτε; Θα έρθετε μαζί μας για να βοηθήσουμε τον Καλλίδρομο; 


Συντελεστές παράστασης


Συγγραφέας: Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη

Σκηνοθέτης:  Μαίρη Ιγγλέση

Σκηνογράφος –Ενδυματολόγος: Νίκος Ζιώγας

Μακέτα Σκηνικών: Λίνα Καραγεώργη

Κατασκευές: Κυριάκος Σεραφειμίδης

Μουσική επιμέλεια - προσαρμογή: Αλέξανδρος Παναγιώτου

Ηχογραφήσεις: Studio Warehouse

Ήχος- Φως: Παναγιώτης Κουκουρουβλής

Φωτογραφίες: Αντώνης Προβιάς

Εκπαιδευτικό έντυπο: Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη

Επιμέλεια – Σχεδιασμός Εντύπων: Ρωξάνη Καλτάκη

 

 

 

Διανομή ηθοποιών:


Υπουλία – Μάγισσα 547: Αλεξάνδρα Χειμώνα

Κορνηλία: Μαίρη Ιγγλέση

Αττικούλης: Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος

Αχδενπροσεξούλα: Τζένη Οικονόμου

Καλλίδρομος: Γιάννης Τσιώμου

 

Πρωταγωνιστούν όλα τα παιδιά της κάθε παράστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρτυ στο θέατρο! Γίνεται; Γίνεται!

Ονειρεύεστε το καλύτερο παιδικό πάρτυ; Ελάτε μαζί μας για ένα διαφορετικό παιδικό πάρτυ, με τη σιγουριά της βραβευμένης Πρότυπης Παιδικής Διαδραστικής Σκηνής του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση» (Πανευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας – Βρυξέλλες 2015)

 


Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-8645400 για να διοργανώσουμε μαζί, την πιο όμορφη γιορτή!
Όλα τα πάρτυ μας, πραγματοποιούνται μαζί με τις παιδικές μας παραστάσεις (επιλογή από 6 θεατρικά, διαδραστικά έργα, όπου όλα τα παιδιά πρωταγωνιστούν μαζί με τους ηθοποιούς!), με πολλά κεράσματα και γλυκές εκπλήξεις!

 

Περισσότερα