Το κοινωνικό πρόσωπο του Θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση»


Στα 16 χρόνια της λειτουργίας του θεάτρου μας, μέλημά μας είναι να στηρίζουμε τον συνάνθρωπό μας, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Διοργανώθηκαν οι «Μέρες Αγάπης», όπου όλα τα έσοδα δίνονται στις ειδικές ομάδες του «Σ.Ε.Ο.» (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού).

Μέρος των εσόδων σχετικών εκδηλώσεων στο Ηρώδειο αλλάκαι στο χώρο του θεάτρου, προσφέρθηκε στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ)


Δόθηκαν δωρεάν παραστάσεις στο «Χαμόγελο του Παιδιού», την «Κιβωτό», την «Παιγνιοθήκη», την «Ανοιχτή Αγκαλιά», τη μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου «Be Strong - Μείνε δυνατός», τη «Φωλιά Στήριξης Οικογένειας», το «Κέντρο Στήριξης Οικογενείας» Μητρόπολης Αθηνών, το «Σπίτι Κακοποιημένων Γυναικών – πρώην ΠΙΚΠΑ», το «Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα» καθώς και σε ιδρύματα και σε ξενώνες φιλοξενίας.
Για τις θεατρικές σεζόν 2011-2012-2013 δόθηκαν δωρεάν εισιτήρια για την ενίσχυση της «Φωλιάς Στήριξης» και την ομάδα εθελοντών «Παιδί και Οικογένεια».


Συμμετείχαμε ενεργά στο κάλεσμα της «Anthropomania» και παρουσιάσαμε τέσσερις παραστάσεις δεχόμενοι τρόφιμα, αντί εισιτηρίου. Τα τρόφιμα δόθηκαν στην «Αποστολή».


Σε συνεργασία με την «Anthropomania», η πρεμιέρα του έργου «Ο Φιλάργυρος», τον Νοέμβριο του 2015, πραγματοποιήθηκε με τρόφιμα αντί εισιτηρίου. Τα τρόφιμα δόθηκαν στο «Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα».
Τα τρόφιμα από τρεις παραστάσεις του έργου «Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου,  δόθηκαν για τον «Ερυθρό Σταυρό».


Δημιουργήθηκαν οι «Ταμένες Τρίτες», βραδιές καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος που δίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Κάθε χρόνο δίνονται παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε όλα τα έργα που ανεβάζουμε κάνοντας πράξη το ότι το Θέατρο πρέπει να είναι προσιτό σε όλους.


Σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις βιβλίων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Σταθερά προσφέρονται δωρεάν παραστάσεις εντός ή εκτός θεάτρου για ειδικά σχολεία.


Μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις του θεάτρου, δόθηκε στη UNICEF για τα παιδιά των αναπτυσσόμενων χωρών.


Διοργανώθηκε το φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Λυσιστράτεια», όπου κάθε χρόνο τα έσοδα προσφέρονται σε μία ξεχωριστή γυναίκα η οποία βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητος.


Από το 2006 έως και σήμερα, σε συνεργασία με την Αττική Οδό και τις Αττικές Διαδρομές, δίνονται με ελεύθερη είσοδο παραστάσεις κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων (κυρίως για δημόσια και διαπολιτισμικά σχολεία). Τις παραστάσεις συμπληρώνουν εκπαιδευτικά έντυπα που προσφέρονται στα παιδιά για πριν και μετά την εμπειρία της παράστασης στην οποία συμμετέχουν ενεργά στη σκηνή. Τις παραστάσεις έχουν δει πάνω από 45.000 μαθητές.


Oι κάτοχοι κάρτας ανεργίας, έχουν ελεύθερη είσοδο σε όλες τις παραστάσεις του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση».


Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και ο συνοδός τους, έχουν ελεύθερη είσοδο σε όλες τις παραστάσεις, χωρίς περιορισμούς.

 

 

Από το 2000 που έχει ξεκινήσει η λειτουργία του θεάτρου μας, έχει φανεί πολλές φορές το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της "Ελεύθερης Έκφρασης" με αρκετούς τρόπους:

 

Περισσότερα
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Δέντρο», του Γιώργου Μανιώτη

 

ΜΟΝΟ ΓΙΑ 8 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στο Θέατρο «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» 
(Δευτέρα και Τρίτη 6-7, 13-14, 20-21, 27-28 Μαρτίου, στις 20:30)
Ο Χριστόφορος, νεόπτωχος και νεοάστεγος, προσπαθεί να στολίσει το «Δέντρο» της ζωής του, με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων, 
στη γωνιά ενός δρόμου. Σύμμαχοί του, τα στολίδια που βρίσκει σε σακούλες σκουπιδιών. Μνήμες και αγαπημένες στιγμές γίνονται εφόδια, μαζί με κάποια άλλα αντικείμενα -διαφορετικά από τα συνηθισμένα- για να στολίσει με αυτά το πανύψηλο δέντρο που ορθώνεται μπροστά του.
Περισσότερα

24/12/2016

Παραμονή Χριστουγέννων με το αριστούργημα «Το αστέρι της ερήμου: Νεφέλη και Ναλιμάρ»!25/12/16 Χριστούγεννα με γιορτή στο Αίθριο!

 

«Όλοι οι δρόμοι, βασιλιά, θάρρος ζητούν και τόλμη… κι εκείνοι των πολέμων κι εκείνος της καρδιάς…»

 

Το παιδικό μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ» έρχεται στην «Ελεύθερη Έκφραση» την Παραμονή των Χριστουγέννων (Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016), στις 12:00, σε μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Περισσότερα

25/12/16 Χριστούγεννα με γιορτή στο Αίθριο!

 

Την ημέρα των Χριστουγέννων (Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016), ακριβώς μετά την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με κεράσματα, τραγούδι και χορό στο Αίθριο του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση». Ο όμορφος χώρος μας, γίνεται μια αγκαλιά και υποδέχεται τους φίλους του θεάτρου, με κιθάρα και φωνές!

Περισσότερα