«Η Δημαρχίνα» του Γεωργίου Σουρή

με την Μαίρη Ιγγλέση

 

Γιατί η ζωή μας έχει ανάγκη από γέλιο!

 

 

Συντελεστές:

 

Σύνθεση κειμένων: Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη,
σκηνοθεσία: Αγγελική Κασόλα,

ζωντανή μουσική: Χρήστος Μπάκης,
σκηνικά – κοστούμια: Πέννυ Αμπλά,

χορογραφία: Μυρτώ Παπαδοπούλου,

φωτισμοί-ήχος: Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Κουκουρουβλής, Λευτέρης Πρωτονοτάριος.

 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

 

Δημαρχίνα η Μαίρη Ιγγλέση, κοντά της ο Γιάννης Τσιώμου στο ρόλο του Δημάρχου, η Τζένη Οικονόμου στην ξελογιάστρα Αφροδίτη, ο Κοσμάς Χειράκης βουλευτής χωρίς … προσόντα, ο Χρήστος Μπάκης στο πιάνο , στο τραγούδι και όχι μόνο, ο Κυριάκος Σεραφειμίδης αγανακτισμένος πολίτης και η Ειρήνη Οικονόμου απαιτητική δημότης.

 

Η Μαίρη Ιγγλέση δουλεύει χρόνια για την τοπική αυτοδιοίκηση και είναι Δημοτική Σύμβουλος του δήμου Ηρακλείου Αττικής. Είχε στην αρμοδιότητά της για 10 χρόνια την προεδρία του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου ενώ ήταν για 3 χρόνια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Τώρα όμως αναβαθμίζεται σε «Δημαρχίνα». Φέτος ο…Γιώργος της δίνει το χρίσμα και εδώ συμφωνούν όλα τα κόμματα!!!
Άλλωστε, πώς μπορεί να συμβεί το αντίθετο αφού πρόκειται για την «Δημαρχίνα» του Γεωργίου Σουρή, μια καυστική επιθεώρηση με πολιτικές αιχμές του περασμένου αιώνα που καθρεφτίζουν τη σημερινή κοινωνία έτσι όπως τη βιώνει η Ελλάδα και η Ευρώπη. Ο Καλλικράτης των δημοτικών εκλογών είναι «Η Περιφέρεια» του Γεωργίου Σουρή επί κυβέρνησης Χαριλάου Τρικούπη. Ένα έργο πικάντικο, γαργαλιστικό, με ζωντανή μουσική, χορό και χρώμα. Τα κείμενα του Σουρή, του σύγχρονου Αριστοφάνη κατά τον Γρηγόριο Ξενόπουλο, είναι η θέση και η φωνή του κόσμου σήμερα.

 

Έναρξη – Πρεμιέρα: 

Τετάρτη 10/11/2010 στις  21,00.

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 18,00 (λαϊκή απογευματινή: 13 ευρώ) – 21,00 (18ευρώ)
Παρασκευή και Σάββατο 21:00 (18 ευρώ)
Φοιτητικό: 10 ευρώ
Άνεργοι:  8 ευρώ ( με επίδειξη κάρτας ανεργίας)

Ειδικές τιμές για οργανωμένες παραστάσεις Συλλόγων, Λεσχών Φιλίας, Κ.Α.Π.Η


Η  χρονική διάρκεια του έργου είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Δέντρο», του Γιώργου Μανιώτη

 

ΜΟΝΟ ΓΙΑ 8 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στο Θέατρο «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» 
(Δευτέρα και Τρίτη 6-7, 13-14, 20-21, 27-28 Μαρτίου, στις 20:30)
Ο Χριστόφορος, νεόπτωχος και νεοάστεγος, προσπαθεί να στολίσει το «Δέντρο» της ζωής του, με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων, 
στη γωνιά ενός δρόμου. Σύμμαχοί του, τα στολίδια που βρίσκει σε σακούλες σκουπιδιών. Μνήμες και αγαπημένες στιγμές γίνονται εφόδια, μαζί με κάποια άλλα αντικείμενα -διαφορετικά από τα συνηθισμένα- για να στολίσει με αυτά το πανύψηλο δέντρο που ορθώνεται μπροστά του.
Περισσότερα

24/12/2016

Παραμονή Χριστουγέννων με το αριστούργημα «Το αστέρι της ερήμου: Νεφέλη και Ναλιμάρ»!25/12/16 Χριστούγεννα με γιορτή στο Αίθριο!

 

«Όλοι οι δρόμοι, βασιλιά, θάρρος ζητούν και τόλμη… κι εκείνοι των πολέμων κι εκείνος της καρδιάς…»

 

Το παιδικό μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ» έρχεται στην «Ελεύθερη Έκφραση» την Παραμονή των Χριστουγέννων (Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016), στις 12:00, σε μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Περισσότερα

25/12/16 Χριστούγεννα με γιορτή στο Αίθριο!

 

Την ημέρα των Χριστουγέννων (Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016), ακριβώς μετά την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με κεράσματα, τραγούδι και χορό στο Αίθριο του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση». Ο όμορφος χώρος μας, γίνεται μια αγκαλιά και υποδέχεται τους φίλους του θεάτρου, με κιθάρα και φωνές!

Περισσότερα