, , ,

Ο Αττικούλης στο βασίλειο της Ατζαμοσύνης

Απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού
Ο Αττικούλης στο βασίλειο της Ατζαμοσύνης

Λίγα λόγια για την παράσταση

Νέο σενάριο για την επιτυχημένη διαδραστική παράσταση, «Αττικούλης». Πρόκειται για την 6η σεναριακή ανανέωση από την ομάδα της «Ελεύθερης Έκφρασης», που αυτή τη φορά έχει τίτλο «Ο Αττικούλης στο βασίλειο της Ατζαμοσύνης».

Η βιωματική εκπαιδευτική παράσταση «Αττικούλης» δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την «Αττική Οδός Α.Ε.» από την Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2006, σε σκηνοθεσία Μαίρης Ιγγλέση. Η παράσταση μεταφέρεται στις αίθουσες των σχολείων, με έμφαση σε αυτά των υποβαθμισμένων κυρίως περιοχών και τρέχει όλη τη σχολική χρονιά.

Στόχος της παράστασης είναι να φέρει σε επαφή τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού με τις αρχές της οδικής ασφάλειας, με εναλλακτικό τρόπο: αυτόν του θεατρικού παιχνιδιού και της διάδρασης, που βοηθάει το παιδικό κοινό να διδαχθεί μέσω μιας διασκεδαστικής βιωματικής διαδικασίας. Τραγούδι, χορός, μουσική, μυστήρια, όλα επιστρατεύονται, ώστε τα παιδιά να πάρουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να βιώσουν τα μηνύματα της οδικής ασφάλειας.

Η παράσταση «Αττικούλης» έφερε στην εταιρεία «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» το «Αριστείο στην Οδική Ασφάλεια 2015» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Εκτός από τα σχολεία, η «Αττική Οδός Α.Ε.» έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια 3.900 δωρεάν εισιτήρια σε χρήστες και συνδρομητές της.

Μέχρι σήμερα έχουν ευαισθητοποιηθεί πάνω από 62.000 παιδιά.

Θέλετε να παρακολουθήσετε την παράσταση εντελώς δωρεάν;
Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μήνυμα στο publicrelations@attikesdiadromes.gr ή/ και συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής στο: https://www.aodos.gr/forma-summetohis

Scroll to Top