Κοινωνικό πρόσωπο

Eleftheri Ekfrasi logo
Για τον συνάνθρωπο ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο

21 χρόνια της λειτουργίας

Στα 21 χρόνια της λειτουργίας του θεάτρου μας, μέλημά μας είναι να στηρίζουμε
τον συνάνθρωπό μας, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο

Διοργανώθηκαν οι «Μέρες Αγάπης», όπου όλα τα έσοδα δίνονται στις ειδικές ομάδες του «Σ.Ε.Ο.» (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού).

Μέρος των εσόδων σχετικών εκδηλώσεων στο Ηρώδειο αλλά και στο χώρο του θεάτρου, προσφέρθηκε στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ)

Δόθηκαν δωρεάν παραστάσεις στο «Χαμόγελο του Παιδιού», την «Κιβωτό», την «Παιγνιοθήκη», την «Ανοιχτή Αγκαλιά», τη μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου «Be Strong – Μείνε δυνατός», τη «Φωλιά Στήριξης Οικογένειας», την «Unicef», την ομάδα εθελοντών «Παιδί και Οικογένεια», το «Κέντρο Στήριξης Οικογενείας» Μητρόπολης Αθηνών, το «Σπίτι Κακοποιημένων Γυναικών – πρώην ΠΙΚΠΑ», το Οικοτροφείο «Άνοιξη» και τον Ξενώνα Φροντίδας «Άρτεμις».

Δημιουργήθηκαν οι «Ταμένες Τρίτες», βραδιές καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος που δίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Κάθε χρόνο δίνονται παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε όλα τα έργα που ανεβάζουμε κάνοντας πράξη το ότι το Θέατρο πρέπει να είναι προσιτό σε όλους.

Πραγματοποιούνται παρουσιάσεις βιβλίων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Σταθερά προσφέρονται δωρεάν παραστάσεις εντός ή εκτός θεάτρου για ειδικά σχολεία.

Διοργανώθηκε το φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Λυσιστράτεια». Κάθε χρόνο τα έσοδα προσφέρονται σε μία γυναίκα, που βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητος.

Από το 2006 έως και σήμερα, δίνονται με ελεύθερη είσοδο, παραστάσεις κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων (η ενέργεια αφορά σε δημόσια και διαπολιτισμικά σχολεία). Τις παραστάσεις συμπληρώνουν εκπαιδευτικά έντυπα που προσφέρονται στα παιδιά για πριν και μετά την εμπειρία της παράστασης στην οποία συμμετέχουν ενεργά στη σκηνή. Τις παραστάσεις έχουν δει πάνω από 45.000 μαθητές.

Oι κάτοχοι κάρτας ανεργίας, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και οι συνοδοί τους έχουν ελεύθερη είσοδο σε όλες τις παραστάσεις, χωρίς περιορισμούς.